Leven en werken in het ritme van de seizoenen

tekst: Jaap Voigt

fotografie: Hapé Smeele


Een leidraad voor iedereen om in een natuurlijk ritme te leven te midden van een turbulente buitenwereld met zijn steeds hoger opgevoerde levenstempo en illusie van voortdurende expansie.

lees en bekijk meer

Met de moed van een ontdekkingsreiziger

tekst en fotografie: Hapé Smeele


Tweede deel van een drieluik over ‘Kwaliteit van leven’.

Een fotoboek over dementie en sterven. Vijf jaar lang volgde Hapé Smeele met de camera acht dementerende ouderen in Nederland en in het boeddhistische Ladakh (India). Het boek werd bekroond met de ‘Best verzorgde boeken’ prijs.

lees en bekijk meer

Inspiratie, van zicht tot handelen

fotografie: Hapé Smeele

tekst: Ronal Hermsen


Langzaam ontstaat er een westerse vorm van Boeddhisme. Maar hoe ziet die er uit? Wat betekent het Boeddhisme voor de westerling die het volgt? Dit boek volgt tien boeddhistische Nederlanders en Belgen in hun dagelijkse bestaan.

lees en bekijk meer

Wat is de vrijeschool

fotografie: Hapé Smeele

tekst: Jet Nijhuis


Dit boekje toont in beeld en tekst wat de praktijk en de visie van het vrijeschoolonderwijs is. In heldere taal en zonder jargon. Met 67 foto’s in fullcolor.

lees en bekijk meer

Een andere werkelijkheid

fotografie: Hapé Smeele

tekst: Evert de Vos


Deel 1 van een drieluik over ‘Kwaliteit van leven’.

Ruim een jaar lang fotografeerde Hapé Smeele een groep zeer ernstig verstandelijk gehandicapten. Ernstig verstandelijk gehandicapten beleven de wereld anders dan wij. Zij leven in een andere werkelijkheid. Contact met hen is als contact met een andere cultuur. Je eigen referentiekader staat ineens ter discussie. Het boek werd bekroond met de ‘Woord & Beeldprijs’.

lees en bekijk meer